Een buitenboordmotor voor uw nieuwe boot

U heeft een nieuwe boot gekocht. En u kunt niet wachten tot u eindelijk het water op kunt. Maar er is geen buitenboordmotor inbegrepen? Dan kunt u het beste een professionele watersportwinkel bezoeken. Het is vooral belangrijk dat u weet waarvoor u een boot heeft aangeschaft. Zodoende kunnen de activiteiten die u gaat uitvoeren met de boot afstemmen op de uiteindelijke keuze uit een geschikte buitenboordmotor. Maar wat komt er nog meer bij kijken?

 

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Kent u de verschillende specificaties van een buitenboordmotor? Maak regelmatig het staartstuk schoon om de laklaag te beschermen. Wellicht raakt u wel eens iets onder het water. Dit kan schade aan de propeller aanbrengen. Vervang deze altijd bij beschadiging, krom staan en/of afgebroken stukken. Controleer ook altijd of uw motor zichzelf koelt doormiddel van de koelstraal. Als u een lange tijd niet vaart, zorg dan voor een brandstofstabilisator om het te conserveren. Zorg ook altijd voor schone benzine om eventuele verstoppingen in de carburateur te voorkomen. Want u wilt uiteraard zonder startproblemen te water.


Is uw buitenboordmotor toe aan reparatie of onderhoud?

Verleng de levensduur van uw motor door een jaarlijkse servicebeurt aan te vragen. Dan heeft u geen wekenlange wachttijden en zal u met voorrang geholpen worden mocht u met technische problemen te maken krijgen tijdens het vaarseizoen. De onderhoudsservice wordt onder andere aangeboden voor diverse merken zoals: Honda, Suzuki, Evinrude E-tec, Yamaha en meer.


Wilt u een professionele onderhoudsbeurt voor uw motor?

Al de werkzaamheden worden altijd duidelijk gespecificeerd op de factuur dus u komt niet voor verassingen te staan. De vervangen onderdelen worden altijd als bewijs bewaard en getoond. En er worden alleen originele onderdelen gebruikt bij het vervangen. De onderhoudsmonteurs bezoeken jaarlijks trainingen waardoor ze altijd van een uitgebreide technische kennis beschikken betreft onderhoud buitenboordmotor.