Een dagje Amsterdam op het water

Een dagje Amsterdam

Zoveel mensen, zoveel wensen. Je houdt van Amsterdam of je verafschuwt de stad. Neemt niet weg dat een dagje Amsterdam eigenlijk voor iedereen wel leuk is. Zelfs als je niets op hebt met de ‘grote stad’. Van jong tot oud zijn er genoeg zaken die je eigenlijk niet mag missen. Hieronder een collectie.

 

Amsterdamse grachtengordel

Waar een klein land groot in kan zijn. Het blijft bizar dat we als piepklein landje ooit de halve wereld veroverden. Los van wat je er van vindt, is het de moeite waard om de glorie van weleer te gaan bekijken en in Amsterdam ben je dan helemaal op de juiste plek. De statige herenhuizen die rond het historische centrum van Amsterdam liggen zijn bekend over de gehele wereld. Hier is de rijkdom van toen nog echt goed te zien en logischerwijs mag je ze dus niet missen als je een dagje weg bent in Amsterdam. Een boot huren Amsterdam is ook erg leuk om de grachten te zien.

 

Rondvaart of het huren van een eigen boot

Een must-do als je voor een dagje in Amsterdam bent is toch wel de rondvaart over het Amsterdamse water. Je bekijkt de stad vanuit een heel ander perspectief dan wanneer je er doorheen slentert en alleen daarom al is het meer dan de moeite waard. Zowel overdag, als ’s avonds is het mogelijk om op de rondvaartboot te stappen en voor beiden valt wat te zeggen. Mocht je in de luxe positie zijn om het allebei te ervaren, ook kan je kijken naar Bootverhuur Amsterdam om zelf een boot te huren.