Een ongeluk schuilt in een klein hoekje.

Een verkeersongeval zit vaak in een klein hoekje, sterker nog een dode hoek. Heel voorzichtig rijden is gevaarlijk maar te zelfverzekerd rijden is net zo gevaarlijk. Probeer er altijd tussen in te zitten. Weet wanneer je kan invoegen, rij op je juiste snelheid en liever 2/4 kilometer per uur harder dan zachter. Kijk altijd veel, en zit niet te dicht op je voorganger. Wanneer je te zacht en te voorzichtig rijd kan je een gevaar zijn voor de andere weggebruikers, dit vooral op de wegen waar je harder mag rijden zoals de snelweg, provinciale wegen en autowegen waar snelheden mogen of moeten worden behaald vanaf de 50 of 60 kilometer per uur.

Daarom is het voor sommige voertuigen ook niet toegestaan om hier te rijden, het gaat dan bijvoorbeeld om een trekker, een 45 kilometer per uur wagen, een scooters en brommers. Te zelfverzekerd rijden is ook gevaarlijk. Wat er vaak gebeurt is dat de afstand van andere voertuigen niet goed wordt ingeschat waardoor het voertuig te snel wordt ingevoegd waardoor er een ongeluk of gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarnaast heeft te hard rijden ook te maken met te zelfverzekerd rijden. De maximale snelheid op de Nederlandse wegen is 130 kilometer per uur en mag behaald worden op de autosnelweg. Om op een autosnelweg te mogen rijden moet het voertuig minimaal 60 kilometer per uur kunnen halen. Echter wanneer je zelf 100 of 120 kilometer per uur rijdt en er komt in een keer een voertuig voor je te zitten die maar 60 kilometer per uur rijdt, is dit ook gevaarlijk. Hoogmoedig gedrag waarbij de bestuurder denkt dat het verantwoord is om harder te rijden dan is toegestaan is erg gevaarlijk. Er liggen daarom ook hoge boetes op het te hard rijden. In sommige gebieden, zoals een 15 of 30 kilometer per uur zone zijn de boetes per kilometer te hard hoger dan bijvoorbeeld op een 60 of 80 kilometer per uur weg. Wanneer de bestuurder harder dan 50 kilometer per uur heeft gereden waar de correctie van 4 kilometer per uur er al af is gehaald is de bestuurder zijn of haar rijbewijs kwijt.
Maar niet alleen met snelheden en onvoorzichtig rijden worden er veel ongelukken gemaakt, ook bij het inparkeren van de auto gebeurt dit vaak, ook al is het vaak niet dodelijk. Nu wordt er altijd gezegd dat de dames niet kunnen inparkeren maar het zijn weldegelijk de heren die de meeste brokken maken met het inparkeren. Ze zijn hoogmoedig en denken dat ze het allemaal wel kunnen, maar schade wordt over het algemeen vaker gemaakt door de heren. Om de heren hierbij te helpen zijn er achteruitrij cameras en achteruitrijcamera draadloos.

Your email address will not be published. Required fields are marked *