Geschikte gitaar kiezen

Wanneer je begint met gitaar leren spelen is het belangrijk om een geschikte gitaar te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een akoestische gitaar, elektrische gitaar of misschien wel een basgitaar. Nu is het belangrijk om te weten, welke muziekstijl bij jou past. Daarnaast vind je hieronder een beschrijving van de meest populaire gitaren, zodat jij als gitarist een nog betere keuze kunt maken.

Akoestische gitaren

Een akoestische gitaar staat bekend om zijn klankkast. Zonder klankkast kan deze gitaar namelijk geen geluid maken. Wanneer je de snaren van een akoestische gitaar aanslaat ontstaan er trillingen. Deze trillingen worden door de klankkast versterkt, waardoor je deze daadwerkelijk kunt horen. Wanneer je van plan bent om een akoestische gitaar te gaan kopen moet je goed nadenken over de soort snaren. Zo bestaan er western gitaren, welke stalen snaren hebben, en klassieke gitaren met nylon snaren. Voor beginnende gitaristen is het vaak raadzaam om te kiezen voor een gitaar met nylon snaren, omdat deze minder pijn doen aan de vingers.

Elektrische gitaar leren spelen

Het bespelen van een elektrische gitaar is niet voor iedereen weggelegd. Een elektrische gitaar beschikt namelijk niet over een klankkast (solid-body), waardoor het geluid versterkt moet worden. Hiervoor heb je een gitaarversterker nodig, welke je door middel van een kabel aansluit op de elektrische gitaar. Bij een elektrische gitaar wordt het geluid voort gebracht door gitaar elementen. Deze elementen versturen namelijk elektrische signalen (trillingen van de snaren) naar de gitaarversterker, welke deze signalen omzet in geluid.

Waar koop ik eigenlijk een gitaar? Een gitaar kun je gewoon lekker eenvoudig online bestellen. Dit kun je doen bij een webshop als Bax-shop. Het online bestellen van je gitaar is vaak goedkoper, dan wanneer je dit zou doen bij een muziekwinkel. Ook is het raadzaam om meteen een aantal gitaar accessoires aan te schaffen. Zo kan bijvoorbeeld een plectrum handig zijn als je een gitaar hebt met stalen snaren.

Your email address will not be published. Required fields are marked *