Het kiezen van de beste virusscanner

Op het moment je een antivirus pakket wilt aanschaffen wordt je geconfronteerd met de vraag, welke is de beste voor mijn computer? Om antwoord hierop te kunnen krijgen moet je eerst weten welk antivirus pakket goede virusscanners heeft. Eerste wat je dient te weten is dat een goede antivirus software pakket minimaal 2 virusscanners heeft. Elke heeft een eigen rol in het geheel. De ene is voor het actief bewaken van de computer en de andere voor controle op mogelijk geïnfecteerde bestanden.

Detectie en preventie

De functionaliteit van een goede virusscanner is zowel preventies als detecterend. Het detecteren kan, indien de virussen goed gedefinieerd zijn in de database. Dit zorgt ervaar dat de virusscanner de juiste informatie heeft om een virus te kunnen onderscheiden, blokkeren en verwijderen. Daarom moet een virusscanner zowel preventief als detecterend kunnen functioneren. Ook is een goede malwarescanner atijd handig.

Moderne technologie

Naast het actief functioneren van een virusscan is het van ook van belang dat de computer niet zwaar belast wordt door de virusscanner. Dit is wel het geval bij een gratis versie, waardoor je computer traag gaat functioneren of zelfs kan crashen. De beste virusscanners voor Windows maken daarom gebruik van de moderne Cloud technologie, waardoor de virusscanner geen invloed heeft op de prestaties van je computer.

Kameleon gedrag

Bepaalde virussen vertonen kameleon gedrag, door verschillende verschijningsvormen aan te nemen. Ze verwisselen telkens van code waardoor ze moeilijk te herkennen zijn door een virusscanner. De beste antivirus software pakket heeft een scanner die dit soort complex gedrag van virussen kan herkennen door een gedragsanalyse scan.

Your email address will not be published. Required fields are marked *