Het toilet in huis meer sfeer geven met decoratie

Het toilet: elk huis heeft er een, maar vaak is het toch het minst sfeervolle hokje in huis. Je bent er echter toch wel meerdere keren per dag en het is wel zo leuk als ook het toilet er ook gezellig uitziet. Het hoeft natuurlijk niet te overdreven, gewoon een paar kleine dingetjes om het hokje wat leuker te maken. Lees hier hoe je dat doet.

 

Speel met kleur

 

Vaak zijn toiletten helemaal wit. Witte tegels zowel op de vloer als aan de muur. Daarnaast zijn de wasbak en de deur ook wit. Dit kan reinheid en minimalisme uitstralen, maar het heeft niet veel sfeer. Daarom is het leuk om te spelen met kleur. Verf de muren bijvoorbeeld een mooie kleur lichtblauw of een warme tint als geel of rood. Je kan er ook voor kiezen om de deur aan de binnenkant een leuk nieuw kleurtje te geven.

 

Leuke wc-bril

 

Het klinkt misschien raar, maar een wc-bril bepaalt toch deels hoe de sfeer is. Heb je een simpele plastic witte wc-bril? Heel gezellig staat het niet, en bovendien zit het niet het meest comfortabel. Kijk bijvoorbeeld naar een houten wc-bril of een wc-bril met een leuke kleur. Het zal de aandacht trekken en staat een stuk sfeervoller en gezelliger. Bovendien zijn er veel meer wc-brillen dan je dacht! Ze komen in allerlei soorten, materialen en kleuren. Let er maar eens op.

 

Decoraties en accessoires

 

Wees niet bang om te decoreren met kleine leuke dingetjes en accessoires. Dingen als een geurkaars, een fotolijstje, een leuk zeeppompje of een schattig zeepje. Ook kun je denken aan een wandplankje met bijvoorbeeld kleine plantjes als vetplantjes of cactusjes, geurstokjes of een klein standbeeldje. Op die manier kun je je hele eigen draai geven aan de decoratie en precies neerzetten wat jij wil. Ook met lijstjes en posters aan de muur kun je de kleine ruimte heel leuk maken.

 

Een kleedje op de grond

 

De meeste mensen hebben vast een kleedje voor het toilet liggen. Je kan echter zo veel leuks doen met zo’n kleedje. Kies in plaats van voor een simpel zwart, grijs of wit kleedje voor een kleedje met een leuk patroontje en vrolijke kleurtjes. Daarnaast kun je zo’n kleedje makkelijk afwisselen. Op die manier kun je de verschillende kleuren kleedjes combineren met de andere accessoires die je hebt staan. Stem ze op die manier op elkaar af.