Leapfrog 3D printers

De maak-industrie is in opmars, door de razendsnelle technologische ontwikkelingen kan iedereen deel uitmaken van de revolutie in 3D Printing. Omdat de ontwikkelingen zo snel verlopen is het voor de buitenstaander moeilijk om de juiste ingang te vinden. Leapfrog is een jong en dynamisch bedrijf dat actief is in alle aspecten van 3D Printing, voor zowel professioneel gebruik als in het onderwijs.

Sterk in het middensegment

De 3D Printing markt is in te delen in twee afzonderlijke groepen; professionals en hobbyisten. De professionals maken dankbaar gebruik van 3D Printing technologie voor rapid-prototyping, halffabricaat en zelfs eindproducten. Ze gebruiken daarvoor dure, industriële printers. Daarnaast zijn er de hobbyisten die volop experimenteren met goedkope printers waar veel technische kennis en tijd voor nodig is. Leapfrog heeft een mooie niche in het middensegment gevonden waarbij ze hoogwaardige producten bieden in een betaalbare prijsklasse, met daarnaast een zeer goede service en ondersteuning.

Educatie en Innovatie

Steeds meer opleidingen gaan aan de slag met 3D Printing. Studenten van alle leeftijden kunnen dankzij driedimensionale visualisatie meer inzicht verkrijgen in complexe onderwerpen. Daarnaast wordt zowel technisch inzicht als creatief denkvermogen gestimuleerd. Leapfrog biedt diverse oplossingen voor het onderwijs en ondersteunt de opleiding met het maken van de juiste keuzes, advies over hardware, software en verbruiksmaterialen.

Daarnaast zijn er veel professionals in diverse vakgebieden zoals de medische industrie, architectuur en mode die veel baat hebben bij 3D ontwerp en printing. Het zijn vakgebieden waar techniek in dienst moet staan van innovatie, en deze niet in de weg staat. Dan is het goed om met een partner als Leapfrog in zee te gaan. Ze leveren niet alleen het materiaal, ze zijn zeer goed op de hoogte van de diverse implementaties, vakgebieden en vereisten in elke sector. Dat maakt communicatie erg aangenaam, en er is altijd een partij die assistentie kan bieden bij nieuwe uitdagingen.

Triple Play

Er zijn drie elementen bij 3D Printing die onmisbaar zijn; hardware, software en filament. Leapfrog levert zeer degelijke hardware in verschillende prijsklassen, daarmee is er voor elke opleiding of instelling een passende oplossing te vinden. Daarnaast bieden ze twee standaard software pakketten aan; Simplify3d en Materialise Creatr. Dit zijn gebruiksvriendelijke pakketten die zichzelf ruimschoots hebben bewezen, met een schappelijk prijskaartje. Als laatste heb je filament nodig, dat is de “inkt” van de 3D Printer. Naast hoogwaardig ABS en PLA filament levert Leapfrog ook PVA en Nylon. Ze kijken eveneens vooruit naar nieuwe materialen zoals hout en metaal filament. Zo kun je samen met Leapfrog meegroeien in de laatste ontwikkelingen op 3D Printing gebied, zonder daar zelf tijd in te investeren.

Leapfrog is een volwaardige Partner

Je kunt op zoek gaan naar een leverancier, die zijn er volop. Leapfrog is een 3D Printing partner die je begeleid in het maken van de juiste keuzes voor jouw doelstellingen. Het is van groot belang een partner te kiezen die je vooraf advies kan geven, en later ondersteuning zal bieden wanneer dat gewenst is. Leapfrog is de juiste partner, voor het onderwijs, onderzoeksinstellingen of ontwerpers.

Your email address will not be published. Required fields are marked *