Tips voor acryl schilderijen

Wil je beginnen met schilderen of ben je misschien al een gevorderde kunstenaar? Dan kunnen een aantal tips voor het maken van acryl schilderijen goed van pas komen. Wanneer je gaat schilderen met acrylverf zijn er namelijk ontzettend veel mogelijkheden. We hebben het dan over de technische mogelijkheden van acrylverf, waaronder de diverse schildertechnieken. Maar voordat je gaat beginnen met schilderen heb je natuurlijk wel een aantal materialen nodig. Denk hierbij aan de ondergrond waarop je gaat schilderen, penselen en natuurlijk de acrylverf zelf. Hieronder beschrijven we eerst kort de benodigde materialen en vervolgens de technieken welke je kunt toepassen.

Welke materialen gebruiken?

Zoals al duidelijk werd heb je een ondergrond nodig waarop je kunt schilderen. Denk hierbij aan een schildersdoek (katoen of linnen), metaal, hout of kunststof. Bij het kiezen van de ondergrond is het belangrijk om rekening te houden met het oppervlak. Wanneer het oppervlak niet ruw genoeg is hecht de acrylverf namelijk niet goed. Daarnaast is het verstandig om bij voordelige schildersdoeken gebruik te maken van gesso (primer). In dit geval breng je de gesso in dikke lagen aan op het doek, zodat de verf tijdens het schilderen beter zal hechten.

Penselen verschillen van elkaar op basis van de vorm en kwast. De kwast kan bestaan uit varkensharen, maar ook uit synthetische haren. In dit geval zijn de synthetische penselen het voordeligst, waardoor deze vaak worden gebruikt door beginnende kunstenaars. Naast penselen heb je natuurlijk nog acrylverf nodig. Bij het kiezen van acrylverf is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit. De kwaliteit wordt grotendeels bepaald door de hoeveelheid pigment in de verf en de acrylbinder. Maar voor welk acrylverf merk kan ik eigenlijk het beste kiezen? Nou, waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Zo kun je kiezen voor de acrylverven van Talens, waaronder de Amsterdam en Van Gogh acrylverf. Deze acrylverven zijn van een hoogwaardige kwaliteit, maar ook prijzig in de aanschaf. Wil je een voordelige acrylverf? Dan kun je beter kiezen voor Galeria acrylverf van het merk Winsor & Newton.

Acrylverf schildertechnieken

Met acrylverf kun je diverse schildertechnieken toepassen. Zo kun je de meeste acrylverven eenvoudig mengen met andere materialen. Denk hierbij aan touwtjes, stukjes hout of schelpjes. De verf functioneert in dit geval als een soort van lijm. Daarnaast heeft acryl een zeer korte droogtijd, waardoor je meerdere lagen verf snel en eenvoudig over elkaar kunt aanbrengen. Hierdoor kun je in een acrylverf schilderij meer dimensie creƫren.

Your email address will not be published. Required fields are marked *