Verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer

Het gros mensen denken dat coatingvloeren en gietvloeren gelijk zijn. Maar dat is niet helemaal waar. Deze 2 woorden – coatingvloer en gietvloer – worden namelijk veel door elkaar heen gehaald. In dit artikel wil ik u meer gaan vertellen over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. deze blog kan zeker interessant zijn als je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je misschien gering verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde voordelen als een gietvloer. Zo is het eenvoudig te onderhouden, kun je het makkelijk zuiver maken en heeft het een hedendaagse uitstraling. Het grote onderscheid is dat de toplaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De coating van een vloercoating is doorgaans niet dikker dan 1 millimeter. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

De voordelen van een coatingvloer

Het belangrijkste voordeel van een coatingvloer is dat het er erg strak uit ziet. Ook geeft het een stukje extra protectie. Door een coatingvloer beschik je over een bijzondere uitstraling, omdat de samenstelling door de coating waarneembaar blijft. Om het verschil met eigen ogen te zien advies ik je aan om bijvoorbeeld een showroom te bezoeken. Die zijn er genoeg en bij het gros van deze bedrijven kun je komen kijken op afspraak.
Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken. Tevens kun je een offerte aanvragen via de internetpagina.

Duurzaam

Een coatingvloer kost niet zo veel in vergelijking met een gietvloer. Dat komt doordat de grondstoffen welke gebruikt wordt veel lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Daarnaast zit er minder arbeid in het toepassen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de toekomstbestendigheid en slijtvastheid van beide vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben dan een vloercoating die daardoor vaak na enkele jaren opnieuw gelegd dient te worden.

Your email address will not be published. Required fields are marked *