Verstandigebeleggers.com

De afgelopen jaren is beleggen in aandelen steeds populairder geworden. Op zich is dat geen verrassing, aangezien de spaarrentes die de banken vergoeden tegenwoordig historisch laag zijn. Veel mensen hebben dus de stap richting de beurs gewaagd, maar velen van hen hebben hun vermogen in korte tijd zien verdampen, hartstikke zonde en bovendien onnodig.

Verstandig beleggen

Op zich is de beurs een prima alternatief om vermogensgroei te realiseren, je moet alleen wel weten hoe de beurs werkt en waar je zoal op moet letten. Hoe stel je bijvoorbeeld een beleggingsstrategie op? Wat zijn de grootste valkuilen voor beginnelingen? Hoe kun je het beste een beleggingsportefeuille opbouwen? En zo zijn er nog veel meer zaken waar je als beginnend belegger bij dient stil te staan alvorens je je eerste aandelen koopt. Kortom, het is aan te raden om verstandig in aandelen te beleggen en niet blanco de beurs op te stappen.

Diederik van Buuren, oprichter van verstandigebeleggers, was zich bewust van de risico’s die beleggen in aandelen met zich meebracht en wilde een zorgvuldige aanpak ontwikkelen zodat mensen de risico’s op de beurs kon verkleinen en daarmee hun kans op vermogensgroei konden vergroten. Dit zette hem ertoe aan om een beleggingscursus te ontwikkelen die gericht is op verstandig, slim en veilig beleggen. Gedurende deze cursus leer je allerlei facetten van het beleggingsvak onder de knie te krijgen en ga je beslagen ten ijs de beursvloer op.

Optioneel: de beleggingsclub

Naast een beleggingscursus wilde Diederik ook de interactiviteit tussen de cursisten vergroten en daarom besloot hij zogenoemde beleggingsclubs op te richten. Een beleggingsclub is niets meer dan een groep beleggers die gezamenlijk in aandelen belegd en dat volgens een onderling afgesproken strategie doet. Met behulp van beleggingssoftware kunnen de leden nauwkeurig monitoren wanneer ze aandelen moeten kopen en wanneer ze moeten overgaan tot de verkoop van aandelen. Ook komen de leden van een beleggingsclub regelmatig bijeen om op die manier de samenwerking te verbeteren.

De aanpak van het concept van Verstandige Beleggers is bijzonder, omdat het écht gericht is op de vermogensgroei van de leden en niet zozeer op het behalen van snelle winsten. Zeker in de financiële wereld is een dergelijke aanpak bijzonder welkom en dat is dan ook de reden waarom we verstandigebeleggers.com met een award willen belonen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *