Wat te doen bij een echtscheiding

Wanneer je hebt besloten om een echtscheiding aan te vragen komen er veel zaken op je af. En hoewel je veel dingen zelf kunt regelen, zijn er ook een aantal zaken wettelijk bepaald wanneer je

met je huidige partner een geregistreerd partnerschap of huwelijk bent aangegaan. Heb je samenlevingscontract? Ook dan staan daar vaak veel zaken in die bepalen hoe jullie uit elkaar gaan

als het over de financiële kant van het verhaal gaat. Maar er komt natuurlijk nog veel meer op je af.

Verdeling bezittingen

Vaak hebben koppels in de jaren dat ze samenwoonden veel spullen gezamenlijk gekocht, waardoor er afspraken dienen te worden gemaakt over de verdeling van de bezittingen. Mocht je hier nu

samen niet uitkomen, dan is bijvoorbeeld mediation een goede optie om met hulp van buitenaf er alsnog met je partner uit te komen.

Ouderschap opstellen

In het geval je met je partner kinderen hebt dienen er afspraken te worden gemaakt over wie wanneer voor de kinderen zal zorgen. Ook kan het zijn dat er in het plan afspraken worden vastgelegd over bij welke beslissingen beide ouders betrokken moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een school.

Verzekeringen aanpassen

Een belangrijk punt dat nog vaak over het hoofd wordt gezien, is het aanpassen van de verzekeringen. Zeker wanneer je een levensverzekering hebt, is het extra belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Neem daarom altijd contact op met je verzekeringsadviseur om ervoor te zorgen dat je op verzekeringsgebied niet voor nare verassingen komt te staan.

Partnerpensioen

In veel gevallen melden partners elkaar aan voor partnerpensioen. Wanneer je besluit om te gaan scheiden is het dus van belang dat je ervoor zorgt dat dit administratief wordt aangepast. Doe je dit niet, dan kunnen er net zoals bij de verzekeringen vervelende situaties ontstaan. Al met al komt er nogal wat op je af wanneer je aan een echtscheiding begint. Het is dan ook raadzaam om hulp in te schakelen om alles in goede banen te leiden. Een echtscheiding is voor veel mensen namelijk een emotionele gebeurtenis, waardoor je liever niet over allerlei zaken ook nog dient na te moeten denken. Specialisten die vaak worden ingeschakeld zijn onder andere mediators, echtscheidingsadviseurs en echtscheidingsadvocaten.

Echtscheidingsadvocaten

Zeker wanneer je in een grote stad woont, zijn er vaak veel echtscheidingsadvocaten die je van dienst kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld Utrecht. Na een zeer korte zoektocht op de term ‘echtscheidingsadvocaat Utrecht’ kwamen we naast informatie over echtscheidingen in deze stad ook een nuttig lijstje van echtscheidingsadvocaten in Utrecht tegen. Kortom, schroom niet om hulp in te schakelen om jouw scheiding sneller en soepeler af te ronden.

Your email address will not be published. Required fields are marked *