Pas op voor de teek

De temperaturen dalen en de teek trekt zich langzaam maar zeker terug. Ondanks de lage temperaturen moet je toch verdacht blijven op een tekenbeet. In dit artikel geven we je een aantal tips om een tekenbeet te voorkomen.

Waar zit die teek dan eigenlijk?

Om jezelf te kunnen beschermen tegen teken is het belangrijk om te weten waar de teek allemaal zit. Je zou het niet verwachten, maar de kans dat je tijdens je werkzaamheden in de tuin wordt gebeten door een teek, is best wel groot. Want ook in jouw tuin voelt de teek zich thuis. Wist je dat zelfs 20% van de tekenbeten voorkomt in een kleine tuin met een stadse omgeving? Ga je in de tuin aan de slag? Draag dan altijd lange kleding, hierdoor wordt de kans kleiner dat de teek op je huid terecht komt.

Naast tuinen vinden we de teek ook vaak in hoge struiken, bossen, weilanden en duinen. We adviseren om op deze plaatsen dan ook niet de struiken in te gaan, omdat de kans dan aanzienlijk toeneemt dat je gebeten wordt.

Beroeps tekenbeek

Er zijn verschillende beroepen waarbij je een verhoogd risico hebt op een tekenbeet. Als dit het geval is, dan raden we je aan om gespecialiseerde anti tekenkleding aan te schaffen. Het materiaal van deze kleding is behandeld met een speciaal middel, wanneer de teek hiermee in contact komt verlamd die en valt de teek van de kleding af. Hij heeft dus geen kans meer om zichzelf in jou vast te bijten.

Verplichtingen van de werkgever

Wist je dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor hun werknemers? De ziekte van Lyme kan worden beoordeeld als beroepsziekte. Het is dus zaak dat de werkgever goede anti teek kleding verschaft als dit nodig is. Je kunt dit vergelijken met een bouwvakker die van zijn baas een helm en goede werkhandschoenen krijgt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *