BBQ’en in de winter doe je zo

Als je denkt aan barbecueën denk je waarschijnlijk aan zomer. Maar wist je dat barbecueën in de winter ook heel leuk kan zijn? Met slechts een paar ingrediënten tover je je tuin om tot winterparadijs en verras je je bezoek met heerlijke gerechten, van de barbecue onder het genot van glühwein. In deze blog geven je een lijstje van musthaves en tips om deze winter succesvol een barbecue feestje te organiseren!

Licht & warmte
Een belangrijke toevoeging is voldoende verlichting. In de winter is het nu eenmaal sneller donker, waardoor tuinverlichting wel zo handig is. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen. Je kunt namelijk overwegen je kerstverlichting alvast van zolder te halen en bijvoorbeeld je terrasoverkapping te versieren met kerstlichtjes. Naast je overkapping kan je er ook voor kiezen je schutting, achterdeur of tuinpad te versieren met lichtjes. De kerstlichtjes vormen een simpele oplossing voor verlichting en ogen ook nog eens erg gezellig! Het toevoegen van een vuurkorf is ook erg verstandig. Dit geeft licht en warmte waardoor het aangenaam blijft om buiten te zitten. Daarnaast kun je boven een vuurkorf ook marshmallows roosteren!

Decoraties met een winter thema
Qua aankleding kun je comfortabele kussens en dekens alvast op stoelen en banken neerleggen. Dit oogt gezellig en biedt warmte aan je bezoek. Daarnaast kan je de eettafel versieren met kaarsen en lantaarntjes ter decoratie. Vergeet niet dat je je gasten de keuze moet geven of zij binnen of buiten eten. Zorg er daarom voor dat de doorgang vrij is en dat zowel binnen als buiten het winter thema vertegenwoordigd wordt. Maak je hier in ieder geval niet te druk om, net zoals op de meeste feestjes zal je zien dat daar waar gekookt wordt ook de meeste gezelligheid is.

BBQ-menu met een winters tintje
Wat betreft het eten, hoef je niet ver af te wijken van typische barbecue gerechten. Steak, grillworst en satés doen het altijd goed. Wel zou je kunnen overwegen seizoensgebonden vlees te serveren. Denk bijvoorbeeld aan eendenborst of hert. Daarnaast is gegrilde groente erg lekker om bij het vlees te serveren. Rooster bijvoorbeeld wortelen gemarineerd in honing op de barbecue voor zoete groenten met een rokerige smaak. Als voorgerecht zou je een seizoensgebonden soep kunnen serveren. Denk bijvoorbeeld aan erwtensoep, pompoensoep of mosterdsoep.