Een auto kopen doe je dat hier of in het buitenland?

Ben je van plan om een nieuwe auto te gaan kopen en vind je auto in Nederland vrij duur? Kijk dan is naar de optie om auto’s te importeren, er zijn veel voordelen als je een auto importeert tegenwoordig bijvoorbeeld een auto uit Duitsland. Je weet natuurlijk nog niet wat de kosten auto importeren zijn, in dit artikel wordt dat uitgelegd

 

Auto’s zijn in Duitsland goedkoper dan in Nederland

 

Nederland is een van de duurste landen om een auto te kopen en alle belastingen die er nog eens bij komen kijken. In landen zoals Duitsland zijn auto’s een stuk voordeliger ook als je als Nederlander een auto koopt om te importeren. Dit komt voornamelijk vanwege de volgende zaken:

  1. Er is een veel groter aanbod aanbod aan auto’s in Duitsland
  2. Duitse automerken geven een nieuwe auto een betere prijs dan in andere landen

Door het grote aanbod van nieuwe en betaalbare auto’s, de lage prijzen is het aantrekkelijk om in Duitsland een auto te kopen.

 

Je betaalt minder belasting als je een auto importeert uit Duitsland

 

Op het moment dat u een nieuwe auto in Nederland koopt, dan betaalt u altijd het volledige bedrag aan BPM belasting. Hoeveel BPM u mag afschrijven is afhankelijk van de afschrijving van uw auto, in Duitsland is dit anders en is dit velen malen goedkoper. Kijk eens op automotiveimport.nl om een idee te krijgen hoe je een auto importeert.