Een fijne werkruimte

Is jouw werkplek ook zo’n rotzooi en kun je je maar niet concentreren? Dan is het misschien wel tijd voor een verandering. Want niets is fijner werken dan in een rustige en opgeruimde omgeving. Daarom is het belangrijk om je werkplek netjes en verzorgd te houden. Maar hoe doe je dat nou? En waar begin je? Lees verder om hier achter te komen.

Ordenen

Blaadjes verdeeld over je hele bureau, nooit datgene kunnen vinden wat je op dat moment nodig hebt of nooit een werkende pen kunnen vinden? Dan is het tijd om te ordenen. Zoek alle belangrijke papieren uit en verdeel het in onderwerpen wat bij elkaar hoort. Je kunt dit opbergen in een archiefkast of op je bureau zelf in een brievenbak. Onbelangrijke papieren of behandelde papieren die je nog wel moet bewaren? Berg ze op in een archiefkast. Hier kan je altijd bij, maar het is dan uit je zicht. Zo wordt het in je hoofd ook rustiger. Gooi papieren die je niet meer nodig hebt altijd in de papierbak. Dit voorkomt chaos op je bureau en dus in je hoofd. Gooi kapotte pennen weg en doe de werkende pennen allemaal bij elkaar in een pennenbakje. Lekker makkelijk!

Rustige omgeving

Je werkomgeving is ook erg belangrijk. De omgeving waarin gewerkt en gecommuniceerd wordt heeft direct invloed op je concentratievermogen, creativiteit en adaptievermogen. Kan jouw kantoor wel eens een update gebruiken? Dan kan Scheffer kantoorinrichtingen je daarbij goed bij helpen. Zij helpen jou van A tot Z met de inrichting van je kantoor. Van een mooie vergaderzaal tot een mooie archiefkast.

Arbowet

Het is belangrijk als werkgever om je te houden aan de regels van de Arbowet. Zo voorkom je ziektes en ongevallen op de werkplek. Het is dus van belang om de werkruimte van je werknemers te voorzien van een gezonde en veilige omgeving. Dit doe je niet alleen door veiligheid, maar ook de sfeer van de werkomgeving zo prettig mogelijk te maken. Als je medewerkers in een gezonde, veilige en prettige omgeving werken, heeft dit ook een positieve invloed op de werkprestaties.

Your email address will not be published. Required fields are marked *