Hygiëne in de horeca en voedselindustrie

Voedsel, horeca, machines. Bij deze drie woorden denk je al gauw aan hygiëne. De horecabranche en de voedselindustrie staan bekend om hygiëne en een schone werkplek hebben. Het is uitermate belangrijk om een schone werkplek te hebben als je met voedsel bezig bent.

Waarom is hygiëne zo belangrijk?

Het is eigenlijk vrijwel vanzelfsprekend dat iedereen vindt dat je schoon moet werken in de horeca en voedselindustrie. Het is vies en vaak zelfs onveilig als je niet schoon werkt. In het eten kunnen ziektemakers zitten, zoals bacteriën, virussen of parasieten. Deze zijn niet met het blote oog te zien en kunnen dus gevaarlijk zijn voor mensen. Dit kunnen ziektes zijn, zoals salmonella of listeria. Dit kan braken, diarree en andere vervelende klachten opleveren. Soms kan het zelfs ernstige gevolgen hebben, zoals hersenvliesontsteking of een miskraam bij zwangere vrouwen. Veel kleine bedrijven werken met een hygiënecode. Als je hiermee werkt voldoe je aan de wettelijke voorschriften van de voedselveiligheid.

Hoe kan ik het beste schoon werken?

Zorg er eerst voor dat je ruimte maakt in je werkruimte. Dus zet alle vieze vaat bij de afwas en zorg dat je alles goed schoonmaakt met goede schoonmaakproducten. Zorg er wel voor dat je de schoonmaakproducten niet gebruikt terwijl je aan het koken bent. Gebruik dan een doek met eventueel een beetje zeep om tijdens het koken of werken toch een schone werkplek te houden. Voor de grondige schoonmaak na het werken, kun je het beste professionele schoonmaakproducten gebruiken. Vooral voor de plekken waar je niet goed bij kunt, zoals tussen machines of werkbanken in. Ook de vloer moet je goed schoon houden. Hierbij is het ook weer belangrijk dat je de moeilijk te bereiken plekjes écht goed meepakt. Spray met een schoonmaakmiddel ertussen en laat het dan even een paar minuten zitten. Daarna kan je het gemakkelijk met water wegspoelen.

Duurzame schoonmaakmiddelen

Voor een keuken of machines in de voedselindustrie is het verstandig om professionele duurzame schoonmaakmiddelen te gebruiken. Omdat ze duurzaam zijn, zijn ze goed voor het milieu. Weet je niet goed waar je die producten kan halen? Geen probleem. Eco2work levert deze duurzame schoonmaakmiddelen. Gemakkelijk en snel!

Your email address will not be published. Required fields are marked *